Foto de cabecera: excursión a las Gorgues del Torrent de La Cabana.

viernes, 21 de enero de 2011

EL REFUGIO DE CERTASCÁN EN PELIGRO DE DESAPARICIÓN, O INCLUSO ALGO PEOR: DE PRIVATIZACIÓN.

AIXÒ ÉS INCREIBLE, INDIGNANT, NO M'HO PUC ACABAR DE CREURE!!
QUINA POCA VERGONYA!!
AIXÒ EN FA VENIR AL CAP UNA CONVERSA QUE VAIG TENIR AMB EL TIGRE FERRAN A PROPÒSIT DE SI LES MUNTANYES TENIEN "AMOS" I DEL FET
DE QUE SI ERA AIXÍ HO TROBAVA D'ALLÓ MÉS DESPRECIABLE. QUE UN PATRIMONI COM AQUEST TINGUI AMOS ÉS VERGONYÓS!!
SI ELS GOVERNS TINGUESSIN COLLONS, ACABARIEN AMB AQUESTA PRÀCTICA FEUDAL DE QUE TOT EL QUE EXISTEIXI PERTANYI A ALGÚ.
SI TENEN COLLONS PER EXPROPIAR TERRENYS PER ON HA DE PASSAR EL "AVE", PERQUÈ NO EXPROPIEN ELS TERRENYS PER ON HAN DE PASSAR
LES PERSONES LLIUREMENT.
US JURO QUE LA PROPERA PASSA SERÀ QUE ALGÚ RECLAMI COM A SEU L'AIRE QUE RESPIREM I EN DEMANI UN PREU A TOTS ELS ALTRES PER PODER
RESPIRAR AQUEST AIRE.
P.D. I, SI US PLAU, PASSEU AQUEST CORREU A TOTHOM QUE SAPIGUEU TINGUI QUELCOM D'INTERÈS PER LA MUNTANYA I PER EXTENSIÓ A QUALSEVOL
QUE TINGUI UN MÍNIM D'INTERÉS PER A LA LLIBERTAT I LA JUSTÍCIA!!


Jordi Núñez i Saura
Soci del CET i CB Nº 7.

===================================================================

Hola amics,

Després de 28 anys com a guarda del refugi de Certascan, la FEEC vol que ho deixi únicament perquè així li demanen els propietaris de les muntanyes on està ubicat.
No serveix de res el passat? Diploma de la Universitat de Toulouse com a guarda de refugi, creador del circuit de La Porta del Cel i per tant aportant més de 4000 pernoctacions anuals a la zona, autor de mapes i 2 guies de la zona, realització de 2 webs i 3 vídeos, una vintena d’articles, monitor d’esquí titulat, senyalització de camins, tècnic d’allaus, diferents cursos de informàtica i el més important la recepció, orientació, bon tracte als excursionistes i òptima conservació del refugi.
Per que amb els que vol pactar la FEEC són els mateixos que fa 10 anys van posar un cadenat a les muntanyes i diuen que el refugi és seu, impedint des de llavors el pas de la FEEC, excursionistes, Parc Natural, veïns, Ajuntament, la senyalització de GR, cobrant el doble pel taxi al muntanyenc que al turista, etc.
Amb aquesta actuació la FEEC perdrà l’única possibilitat que té de seguir a Certascan, el refugi passarà a mans privades i segurament ja no el podrem seguir utilitzant els muntanyencs.
Degut a aquesta problemàtica que se’ns bé a sobre als excursionistes, hem demanat una reunió l’Ajuntament de Lladorre i jo mateix amb el President de la FEEC i l’advocat per poder explicar la nostra visió del conflicte. Reunió que no entenem per què se’ns ha negat. Per què no volen parlar?
Es per això que realitzo aquest mail, perquè els excursionistes podeu expressar als vostres clubs i membres de Junta l’exigència que es convoqui aquesta reunió.
Si així us sembla envieu el correu electrònic amb el vostre nom i la frase "SALVEM CERTASCAN" a mailto:

feec@feec.cat


salvem@certascan.com

També us podeu adherir a la pàgina de Facebook "Salvem Certascan".


REFUGI DE CERTASCAN

Alejandro Gamarra Paunero

Tel. 973.62.13.89 (Part), 973.62.32.30 (Refugi)


info@certascan.com

http://certascan.com

4 comentarios:

  1. De totes formes el pitjor no són els propietaris de la muntanya que ho demanen si no la FEEC que els dòna ales.

    ResponderEliminar
  2. Alberto Barkaiztegi-ABE77721 de enero de 2011, 22:36

    bona nit, gabon..
    este donostiarra que se ha pateado pirineos de cabo a rabo, hace 20 años... entiendo els refugis como un servicio publico para los exursionistas, un lugar acogedor, cuidado, y son ánimo de lucro y esa vocación de servicio.
    He llegado aquí por mi afición a la pesca, la montaña la tengo apartada, pero els refugis deberías ser intocables.
    Salut mes amis, suerte.

    ResponderEliminar
  3. Un saludo Alberto Donostiarra: mira tu por donde tenemos las mismas aficiones, y creo que las enfocamos de la misma manera: la pesca, sin muerte, y la montaña, para todos y no sólo para una élite de privilegiados.
    Un abrazo y Gora Euskadi!


    Ferran Oliva (Rubinstein).

    ResponderEliminar
  4. Desgraciadamente ya "pagamos" por respirar el aire, ¿o no sabéis que a Brasil se le paga para que no desforeste? y con razón ya que ellos también tienen derecho a crecer y si no quieres que me cargue esto que para mi es un recurso que puedo y debo explotar... paga.

    Cada vez tengo mas claro que el planeta se hunde gracias a los humanos que no pensamos mas que en medrar a costa de los demás. El objetivo de la humanidad debería ser algo por lo que mereciera luchar... colonizar otros planetas, erradicar la pobreza y si, café para todos, pero de verdad.

    A la mierda la sociedad de crecer por crecer y de los números. Según lo veo no deberían existir tipos que aglutinen tanto mientras que otros se mueren por ahí en la calle.

    Y no depende de los gobiernos, depende de la sociedad civil decir basta!, crear la revolución del conocimiento y bienestar para todos y al que no le guste... pues tenemos una bonita isla donde puede jugar a ser el rey del mercado de capitales... y si sale de ahí le meto hasta en el carnet de identidad.

    Saludos mil amigo Donostiarra, Gora Euskadi!, Visca Catalunya però de una forma universal.

    ResponderEliminar